top of page

Voedingsnieuws.

Kookboeken

We hebben voor je een selectie kookboeken in onze winkels. Dit zijn boeken speciaal gericht op dieten en/of om je gezondheid op peil te houden of te verbeteren.
Kookboek: gluten-& zuivelvrij kookboek
Kookboek: supergrains

Meer dan 100 eenvoudige recepten gemaakt met simpele ingrediënten: Supergranen laat u proeven hoe verrukkelijk granen kunnen smaken
Met recepten voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en het dessert – gedeeltelijk glutenvrij – presenteert Supergranen twaalf verschillende granen die veel gezondheidsvoordeel opleveren en weinig calorieën bevatten. Van de boekweitrisotto met citroen-knoflookgarnalen tot de sinaasappel-amandel-sirooptaart, Chrissy Freer helpt u de vele voordelen van supergranen te ontdekken. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om gezond én lekker te koken. Inclusief 40 glutenvrije recepten € 12,50

Kookboek: koken met quinoa

Het product quinoa is in feite zaad, maar wordt gegeten als een graan – het is niets minder dan een supergraan. De Inca’s aten dit supergraan al. Het is een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn. Quinoa is: gluten- en tarwevrij, zeer rijk aan eiwitten, rijk aan vitaminen, cholesterolvrij. Dit boek bevat 90 smakelijke recepten met quinoa: soepen, brood en pasta, salades, vegetarische maaltijden, maaltijden met vlees, gevogelte of vis, evenals allerlei zoete gerechten. €17,99

Koken met Quinoa

Bereid verrassend gemakkelijke en absoluut heerlijke gerechten, zoals taart, koekjes, cake, brood, pasta, pizza, custard en toetjes – allemaal gluten- en zuivelvrij.
‘Eenvoudige maar heerlijke gerechten… het ideale gezinskookboek voor mensen met een beperkt dieet.’ Waitrose weekend
‘Dit is werkelijk modern eten – snel, gezond en ontzettend lekker. Grace maakt aangepast koken ontspannen – u zult verbaasd staan hoe gemakkelijk ze het u maakt!’ Jane Curran, culinair recensent, woman&home
De receptuur omvat het complete dagmenu, inclusief gebak en andere versnaperingen en mogelijkheden voor feestelijke gelegenheden. De recepten worden 'geduid' d.m.v. een symbool dat aangeeft of het gluten-, zuivel-, gist-, soja-, ei-, noten-, zaden-, of citrusvrij, dan wel vegetarisch, is. De legio alternatieve ingrediënten die worden toegepast, vormen de basis voor bovengenoemde receptcategorieën, hetgeen resulteert in veelzijdige mogelijkheden t.a.v. voedselallergieën en -intoleranties. €20,00

Gluten-& zuivel vrij kookboek
Kookboek: eet gewoon gezond!
Eet gewoon gezond!

Wil jij je gezond en fit voelen? Ben je op zoek naar de gezondste versie van jezelf en benieuwd hoe voeding je daarbij kan helpen? Dan heb je nu het juiste boek in handen. Het is geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan. Het is ook geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND! Martijn van Raamsdonk en Anneke van den Broek zijn ervan overtuigd dat voeding je kan helpen die gezondste versie van jezelf te vinden. Ze vertellen krachtig en beeldend welke mechanismen in ons lichaam een rol spelen, wat voor- en nadelen zijn van enkele voedingsmiddelen en nemen je mee via acht weekmenu's met bijbehorende recepten om concreet aan de slag te gaan.! €18,95

Kookboek: koken met chia
Koken met Chia

Ontdek de vele voordelen van chiazaad! Chiazaad bevat essentiële mineralen en is de rijkste plantaardige bron van omega 3, proteïnen en voedingsvezels. Chiazaad is een waar superfood vol onmisbare voedingsstoffen.
In dit boek ziet u hoe u chiazaad in uw dagelijks eten kunt verwerken. Wie zuivel- of glutenvrij eet of op de lijn let, kan ook uit de voeten met dit boek. Aan de hand van talloze eenvoudig te bereiden recepten laat Nicky Arthur u zien hoe u de heerlijkste, supergezonde ontbijt- en lunchgerechten, avondmaaltijden, drankjes en desserts kunt maken met chia. €20,00

Kookboek: 500 superfood gerechten

Superfood is momenteel razend populair. Dit boek biedt een leidraad om met deze voedingswaren aan de slag te gaan. Op basis van de uitgebreide lijst superfoods in het boek worden honderden heerlijke en razend gezonde gerechten gemaakt. In de inleiding staat wat superfoods zijn (gezondheid bevorderend en hoge voedingswaarde). Zeer korte uitleg over 63 superfoods waaronder tomaten, chiazaad en spelt. De zeven hoofdstukken, elk apart gekleurd, ingedeeld in ontbijt (10 recepten), snacks en voorafjes (12), soep (9), salades (11), hoofdgerechten (26), nagerechten (18) en zoete lekkernijen (15). Elk recept bevat duidelijke ingrediëntenlijst, gemiddeld meer dan vijf ingrediënten, en duidelijke, niet al te bewerkelijke receptuur. De hoeveelheden variëren van één tot vier-zes personen. Aan het eind van elk hoofdstuk volgen vijf tot zes variaties hierop. De variaties omvatten soms een wijziging en/of vervanging van een tot meerdere ingrediënten. Met een uitgebreid recepten- en ingrediëntenregister. Door de ruime hoeveelheid variaties/mogelijkheden geschikt voor een breed publiek. Vrij kleine druk. € 9,99

500 Superfood gerechten
Kookboek: Weetjes over (h)eerlijk eten
Weetjes over (H)eerlijk eten 

Weetjes over (h)eerlijk eten. Waarom dit boekje? De roep om informatie over (h)eerlijke voeding blijft groeien. Daarom heeft Rineke Dijkinga een aantal van haar 'Weetjes' over voeding gebundeld. Deze keer geen recepten boek maar interessante en relevante informatie voor iedereen die actief met zijn of haar gezondheid aan de slag wil. Ook in dit boek wordt het belang van eerlijke, gezonde en natuurlijke voeding belicht. Welke onderwerpen? De volgende onderwerpen, komen aan bod: * Botontkalking, * Anti-Aging door gezonde kooktechnieken, * Cholesterol, * Eiwitten en Aminozuren, * Fytinezuur en andere anti-nutriënten, * Hormoonverstorende stoffen, * Overgewicht, * Jodium, * Ontstekingen, * Kiemen, * Reiniging, * Superfoods, * Hoge bloeddruk. Daarnaast zijn de verkorte versies van een aantal bijlagen uit de boeken 'Weten van (h)eerlijk eten', deel 1 en 2, opgenomen. €9,95

Kookboek: Weten van (h)eerlijk eten 2

Na het succes van 'Weten van (h)eerlijk eten' besloot Rineke Dijkinga nog een boek met gezonde, (h)eerlijke gerechten voor elk moment van de dag te maken. De enthousiaste reacties van veel lezers hebben haar geïnspireerd tot dit tweede boek. Lezers reageerden verrast en opgetogen, want men ondervond dat gezonde, natuurlijke voeding een grote invoeg heeft op stemming, energie, gewicht en bestaande klachten.
Ook in dit boek ligt de nadruk sterk op de kennis over voeding. Als we meer kennis over voeding hebben kan onze maaltijd weer als ons 'medicijn' gaan fungeren. Net als in de vele duizenden jaren die achter ons liggen waarin voeding tegelijkertijd ons medicijn en onze preventie tegen ziekte was. Voeding is nu misschien wel ons meest vergeten medicijn. Door de uitgebreide informatie bij elk recept in het boek kun je bewust met je eigen gezondheid aan de slag. Preventief, maar ook om bestaande klachten positief te beïnvloeden. Als natuurlijke voeding ook nog eens heerlijk is, is de overstap snel gemaakt. €24,50

Weten van (H)eerlijk eten 2
Weten van (H)eerlijk eten 1

Elke dag maken we keer op keer keuzes over eten. Vaak onbewust, vaak ook op basis van reclame-uitingen of slogans op de verpakking. Maar kennis ontbreekt vaak. Per slot van rekening hebben we nauwelijks iets over voeding geleerd op school. Door 'te weten over je eten' kun je vanaf nu bewust kiezen voor je gezondheid. Met dit boek laat de auteur zien dat lekker én gezond eten heel goed hand in hand gaan. En dat je van iedere maaltijd en elk tussendoortje op een gemakkelijke manier iets gezonds kunt maken. Op die manier bewijs je je gezondheid keer op keer een goede dienst! De auteur, Rineke Dijkinga, is werkzaam als natuur- en orthomoleculair geneeskundige. €21,50

Kookboek: Weten van (h)eerlijk eten 1

In dit boek laat SVH .Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips. De prachtige, sfeervolle fotografie van Bart Nijs zorgt voor nog meer inspiratie. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open. Natuurlijk treft u bij Rozemarijn & Thijm bijna alle kruiden en specerijen aan. 

​

Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Michel Hanssen laat zien dat de juiste kruiden en specerijen zout overbodig maken. Alle recepten ( meer dan 100 ) in dit boek zijn dan ook zonder toegevoegd zout.Auteur: Michel Hanssen  € 24,95.

Bij aankoop van boek Spice Wise 50 gram chinees 5-kruidenpoeder gratis.

Spice Wise
Kookboek: Spice Wise
Supergranen
bottom of page